Zorg nodig?

Heeft u tijdens uw vakantieperiode zorg nodig?

Op Ameland kunt u gebruik maken van de diensten van Thuiszorg Het Friese Land (www.thfl.nl). Hun team van verzorgenden en verpleegkundigen kunnen u helpen bij het opstaan, wassen, aankleden en naar bed gaan. Daarnaast heeft Thuiszorg Het Friese Land een dependance op Ameland waar u verpleegartikelen en hulpmiddelen kunt lenen.

Aanvragen van zorg? Bel de zorgcentrale, 0900-8864 (dag en nacht bereikbaar, € 0,10 p.m.)

Uitleen locatie AMELAND
Zorgcentrum De Stelp
H.D. Katzstraat 4
9161 AZ Hollum
telefoon(0519)-554170
open: maandag tot vrijdag van 13.30 uur tot 16.30 uur

Hieronder een kleine greep uit het assortiment leenartikelen van Thuiszorg Het Friese Land:

Krukken, Rolstoel, Rugsteun, Toiletverhoger, Onder steek, Tilliften, Kraam/verpleegbedden, Rollator, Looprek, Toiletstoel, Kinderbed op verpleeghoogte, Douchestoel, Bedverhoger, Bedheffer/papegaai.

Is er een speciale strandrolstoel?

Ieder strandpaviljoen beschikt over een speciale strandrolstoel. Deze rolstoel heeft bredere wielen en is daardoor uitermate geschikt voor gebruik op het strand. Deze strandrolstoel is niet (vooraf) te reserveren, maar is bedoeld voor algemeen gebruik.

DIGITAL CAMERA

Welke restaurants hebben een rolstoeltoilet?

De volgende restaurants zijn rolstoelvriendelijk: Amelander Kaap, Golden Tulip Resort Noordsee, Grill-Bar-Eethuisje de Griffel, Familierestaurant De Piraat, Cantina Dolores en Restaurant de Boeg (op Recreatieoord Klein Vaarwater), Paal 13.

Waar kan ik terecht om een scootmobiel/rolstoel/rollator te huren?

Een rolstoel/rollator huren kunt u doen bij Thuiszorg Het Friese Land. Voor alle informatie en het huren kunt u bellen 0900-8864 (ca 22 ct.p/m). Een scootmobiel is te huur bij garage Visser in Hollum, 0519-554117.